Hivatalos látogatás Kassán

Hivatalos látogatást tett Kassán Posta György polgármester. A városvezető Zachariás István, a Kassa Megyei Önkormányzat alelnökének meghívására érkezett a felvidéki nagyvárosba. Az út célja a kapcsolatépítés volt, a jövőben tervekben számos közös projekt kialakítása szerepel.

A projektek részleteiről a későbbiekben egyeztetnek majd, a szlovákiai fél hamarosan látogatást tesz Tokajban. Az már most biztos, hogy oktatási területen együtt tud működni a megye és a város, de számos más területen is van esély a közös munkára. Ebben a kassaiaknak egyébként a határokon átívelő projektekben nagy tapasztalata van, így jó esély van az együttműködésre.

 

Posta György találkozott (képünkön) Szesztay Ádám kassai főkonzullal is. Az egyeztetést követően a városvezetőt meghívták Eperjesre, ahol július 22-én szerdán a Külgazdasági és Külügyminisztérium gondozásában összeállított ’Kelet-Közép Európa Zsinagógái 1782-1944’ című roll-upos vándorkiállítást nyitják meg a zsinagógában. Tokaj díszvendégként vesz részt az eseményen. Magyarországról még Nyíregyházát, mint Eperjes testvérvárosát hívták meg programra.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!