Hivatalba lépett az új városvezetés

Az október 13-i választásokat követően felesküdött és átvette megbízó levelét Tokaj új képviselőtestülete. Az alakuló ülésen döntöttek a bizottsági tagokról valamint megválasztották az alpolgármestert is.

Az alakuló ülést a régi-új polgármester, Posta György vezette. A jelentős többséggel megválasztott városvezető mellett Dr. Zakuczki Tünde adott tájékoztatást. A Helyi Választási Bizottság elnöke elmondta, a kampányidőszakban két kifogás érkezett a szervezethez, amiket érdemi vizsgálat nélkül utasítottak el, mert az nem felelt meg a törvényi rendelkezéseknek. Hozzátette, két esetben hoztak határozatot a szavazatszámlálási bizottságban összeférhetetlenség miatt, valamint az egyik jelölttel szemben bírságot szabtak ki, mert az nem tudott az aláírásgyűjtő ívekkel elszámolni. A választás napján rendkívüli esemény vagy kifogás nem volt.

Új testület
Posta György polgármester az alakul ülésen gratulált az új képviselő testületnek és azt mondta bízik abban, hogy az elkövetkezendő időszakban sok közös sikert tudnak majd elérni. Mint arról már korábban hírt adtunk, a hatfős képviselőtestület a korábbi ciklushoz képest megváltozott, kicserélődött. A képviselők mellett a polgármester és az új alpolgármester is letette az esküt. Utóbbiról a testület titkos szavazáson egyhangú döntést hozott, így Májer János kérték fel a polgármester helyettesi teendők ellátásra.
Az alakuló ülésen döntöttek a bizottságok elnökeiről és tagjairól is. Továbbra is három bizottság segíti majd a testület munkáját. A Pénzügyi és településfejlesztési bizottság sem nevében, sem létszámban (öt fő) nem változik, az Ügyrendi és jogi bizottságból azonban Ügyrendi, jogi és humánpolitikai bizottság (hét fő) lett. A harmadik, korábban Humánpolitikai Bizottság néven működő grémiumból Kulturális, turisztikai és nemzetközi kapcsolatokért felelős bizottságot hoztak létre ötfős létszámmal.

Az ülésen döntöttek a polgármester, a képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjairól, amelyek megfelelnek a törvényi előírásoknak. Ennek kapcsán elhangzott, a korábbi rendelettől nem térnek el és valamennyien a város javára kívánják fordítani. Az alpolgármesteri tiszteletdíjról is döntés született és a képviselőkével megegyező összeg jár majd Májer Jánosnak is. A törvényi rendelkezések szerint ugyan egy, a képviselőkétől jóval magasabb összeget vehetne fel, ám azt Májer János nem kívánja igénybe venni.

 

 

Tokaj Város Önkormányzata 2019-2024
Posta György polgármester
Májer János alpolgármester, önkormányzati képviselő

önkormányzati képviselők: dr. Barta-Szabó Beáta, Cseh Zoltán, Molnár Tibor, Demeter Anett, Tóth Gergely.

bizottságok:
Ügyrendi, jogi és humánpolitikai bizottság: dr. Barta-Szabó Beáta (elnök), Cseh Zoltán, Molnár Tibor, Tóth Gergely, nem képviselő tagok: Kocsisné Varga Judit, Dr. Mátyás János, dr. Szabó Rita.

Pénzügyi és településfejlesztési bizottság: Cseh Zoltán (elnök), Demeter Anett, Molnár Tibor, nem képviselő tagok: dr. Bordás Dezső, Krausz Róbert

Kulturális, turisztikai és nemzetközi kapcsolatokért felelős bizottság: Demeter Anett (elnök), dr. Barta-Szabó Beáta, Tóth Gergely, nem képviselő tagok: Makai Gergely, Sipos Tamás.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!