Hétfő este a könyvtárban – Bemutatkoztak az intézményvezetők

A Tokaji Múzeum és a Kulturális és Konferencia Központ vezetői mutatkoztak be a Németi Ferenc Könyvtár hétfő esti rendezvényén. Mindkét intézményben a közelmúltban választottak új vezetőt, akik terveikről és a lehetőségekről szóltak.

Nagyné Bősze Katalin a Tokaji Múzeum és a Világörökségi Bormúzeum vezetője a beszélgetésen elmondta, a feladatai között szerepel az is, hogy meg kell tölteni élettel és programokkal a múzeumokat, hogy azok valóban élővé váljanak. Kiemelte, fontos hogy ne csak a turisták látogassák az intézményt, hanem a helyben élőknek is kínáljon érdekességet. Az oktatásban is szerepet vállalnak, így a Tokajban tanuló mintegy 2000 diákot is rendszeresen bevonnák a múzeum életébe.
Kerekes Áron a Kulturális és Konferencia Központ, illetve az ehhez tartozó Németi Ferenc Városi Könyvtár vezetője azt mondta, élete legnagyobb kihívásának tekinti a tokaji munkát. Korábban a média, a sport és a rendezvények területén dolgozott, a megbízott igazgatói kinevezése előtt a Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársa volt. Tokaji kötődése is van, családjával több mint tíz éve költöztek a városba és ők hozták létre a két teniszpályát is.
Az intézményvezető hozzátette, Tokaj a lélekszám (így a központi támogatás kapcsán is) alapján ugyan kisváros, de a kulturális infrastruktúra egy jóval nagyobb településével felel meg. Ugyanakkor a városnak a kulturális turizmus felé is meg kell felelni, fontos hogy igényes programokat kínáljanak a helyieknek és az ide látogatóknak is. A márciusban induló színházi évad kapcsán azt mondta, tavasszal három szórakoztató de minőségi darabot mutatnak be, viszont a bérletárak emelkednek. A drágulás tíz százalék alatti, a közönségnek 400 forinttal kell többet fizetnie majd. Elsőként március 22-én a Ne most drágám című darabot mutatják be Pindroch Csaba és Hujber Ferenc főszereplésével.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!