Helyi termék éve – Szakmai fórum Tokajban

A Kulturális és Konferencia Központban tartott szakmai fórumot a Földművelésügyi Minisztérium, a NÉBIH, a Nemzeti Művelődési Intézet valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Helyi Termék Éve programsorozat részeként.

A vendégeket Posta György polgármester köszöntötte, aki örömét fejezte ki azért, hogy Tokajban tartják a fórumot. Elmondta, fontos hogy a helyi termelők minél szélesebb körben váljanak ismertté, valamint hogy a náluk elköltött tőke helyben marad.
A szakmai fórumon a résztvevők olyan témában hallgathattak meg előadásokat, mint a kistermelői élelmiszer termelésének, előállításának és értékesítésének a feltételei, az élelmiszerek jelölésével kapcsolatos legfontosabb szabályok valamint a helyi termelői piac nyitásával és üzemeltetésével kapcsolatos feltételek.
A programon a tokaji kistermelők is szerepet kaptak, kerekasztal beszélgetés formájában Benkő Sándorné (Benkő Borház), Borbély Beáta (Hímesudvar), Ferenczné Békési Éva (Ferencz Méhészet) valamint Pásztor Krisztina (Ízes Örömest) mutatta be saját vállalkozásukat, illetve a Tokajban működő közösségeket.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!