HAVASI legújabb zenei innovációját mutatja be augusztus 27-én a Tokaj Fesztiválkatlanban

A zeneszerző-zongoraművész HAVASI legújabb zenei innovációját mutatja be augusztus 27-én a Tokaj Fesztiválkatlan színpadán, amely hét virtuóz vonós és egy zongora lehengerlő összjátékán alapszik. Ezúttal a klasszikus kamarazene és vonószenekari hangzás egy sajátos, 21. századi formában éled újjá és kápráztatja el napjaink közönségét. Az egyszerre modern és klasszikus, tradicionális és innovatív HAVASI tételek előadásában közreműködik a Dohnányi Vonósötös, Pejtsik Péter és Szirtes Edina “Mókus” szólisták, valamint az Airtist, a nemzetközi zenei fesztiválok méltán népszerű formációja is.

Havasi Balázs sikerének kulcsa a valódi eredetiség. Megteremtette saját zenei világát, amely ötvözi a klasszikus zene örökségét a világzene sokszínűségével. Stadionokat képes megtölteni a zenéjével. Világszerte különlegességnek számít, hogy a saját szerzeményeit adja elő rendkívüli kifejezőerővel, ezáltal saját érzéseit, gondolatait fogalmazza meg a zene nyelvén.

Diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, évekig tanított a budapesti konzervatóriumban. Küldetése újra széles körben divatossá tenni a klasszikus hangszereket, és a világon mindenütt befogadható, érthető, élvezhető formában mutatni be a magyar kultúra örökségét. Művészete hidakat képez népek, korok, műfajok és művészeti ágak között.

“Innováció a klasszikus zenében” című TEDGlobal előadása nagy sikerrel bizonyította, hogy a klasszikus hangszereknek ma is helye van a mainstream zene világában.

A HAVASI Symphonic az elmúlt években összesen 9 alkalommal töltötte meg a Budapest Sportarénát, több mint 100 000 néző volt kíváncsi a modern klasszikus zeneszerző koncertjeire. Ezzel a legnagyobb produkciókat rangsoroló BILLBOARD TOP 100-as listán a 2. helyre került, amely nemzetközi szenzáció a modern klasszikus műfajban.

A produkció tavaly hatalmas sikerrel debütált New York-ban, a világhírű Carnegie Hall patinás nagytermében. A bemutatóra az összes jegy elővételben elkelt, a fogadtatás minden előzetes várakozást felülmúlt: a koncert végén a Stern Auditorium közönsége mintegy 15 percen keresztül állva tapsolt.

A HAVASI Symphonic 2016-ban Ausztriában is bemutatkozik. A bécsi koncert újabb mérföldkő, hiszen a Wiener Stadthalle a nemzetközi világsztárok egyik kiemelkedő európai turnéhelyszíne, ahol lehetőség lesz olyan nagyszabású produkciót színpadra állítani, amelyet eddig még csak Magyarországon, a Budapest Arénában láthatott és hallhatott a nagyközönség.

Havasi

HAVASI koncert
2016. augusztus 27. (szombat), 20.00, Tokaj Fesztiválkatlan

Közreműködik:
– Dohnányi Vonósötös
– Pejtsik Péter (cselló)
– Szirtes Edina “Mókus” (hegedű, ének)

– Airtist:
Szilágy Áron (doromb)
Dömötör Tamás (beatbox)
Markus Meurer (didgeridoo)

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!