Harminc éves darabok kerültek elő a múzeum raktárából

A kormányzat által elrendelt veszélyhelyzetnek megfelelően a tokaji kulturális intézmények is zárva tartanak, pontosabban látogatót nem fogadnak. Ez persze nem jelenti azt, hogy az ott dolgozók tétlenkednének, a múzeum munkatársai például három hete a gyűjteményt rendszerezik.

Az eddig a raktár mélyén lévő tárgyakat is előhozták, közülük több harminc évvel ezelőtt került a múzeumba.

– A több mint háromszáz, eddig nem leltározott darabbal már bővült a Tokaji Múzeum gyűjteménye. Ezeket a munkatársaimmal közösen tisztítás és állagmegőrzés után lefotózzuk és leltárba vesszük– mondta Nagyné Bősze Katalin igazgató. A „talált tárgyak” között sok különleges darab is, de akad köztük olyan is, ami az évek folyamán megsérült és mára használhatatlanná vált. Ezért a gyűjtemény már rendszerezetten tér majd vissza a raktárakba, ehhez a dolgozók külön polcrendszereket is kialakítottak.

A leltározást követően a Tokaji Múzeumban elkezdik a több mint ötvenötezer darabot számláló gyűjtemény teljes revízióját is, de bíznak abban, hogy a járványveszély elmúltával újra fogadhatnak majd látogatókat is. A megszokott, húsvéti és az előtti programokat persze nem tartják meg, a korábban népszerű tojásfestés- és egyéb húsvéti programok az idén elmaradnak.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!