Hamarosan kezdődik a 25. Zempléni Fesztivál

Minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várja látogatóit Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális eseménye, az idén 25 éves Zempléni Fesztivál. A szabadtéri programsorozat augusztus 12-21. között kínál operát, operettet, színházi- és táncelőadásokat, jazz koncerteket, kirándulásokat, kiállításokat, családi és gasztronómiai programokat és színvonalas komolyzenei koncerteket.

Ajánló a 25. Zempléni Fesztivál komolyzenei programjaiból:
A Feszivál nyitókoncertjén, augusztus 12-én a Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában, Hollerung Gábor vezényletével Mozart Sinfonia Concertante-ja és Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operája csendül fel a sárospataki Rákóczi-vár udvarán. A versenymű szólistáiként Kokas Katalint és Kelemen Barnabást, a helyszín különleges adottságait is kihasználó operaelőadáson Judit szerepében Meláth Andreát, hercegként Kálmán Pétert láthatja a közönség. A negyedszázados jubileumát ünneplő fesztivál alapítója, a Liszt Ferenc Kamarazenekar augusztus 14-i koncertjére barokk szerzők legnépszerűbb műveiből válogatott programmal érkezik. Szólistájuk a rendkívüli virtuozitásáról és különleges zenei látásmódjáról ismert fiatal trombitaművész, Pálfalvi Tamás lesz.

A jubileumi fesztiválév további programjaiban több, a korábbi esztendőkben nagy sikerrel fellépő együttes is vendégszerepel, köztük a Vashegyi György vezette Purcell Kórus és a fennállásának szintén negyedszázados jubileumát ünneplő Orfeo Kamarazenekar, akiktől Bachot és Vivaldit hallgathatunk szólista énekesekkel kiegészülve, augusztus 16-án a sárospataki Vártemplomban. Másnap este ugyanitt pedig Somogyi-Tóth Dániel orgonahangversenyét hallhatják.

A rendezvénysorozat záró koncertjén augusztus 21-én Haydn A Teremtés című oratóriumát különleges multimédiás előadás keretében élvezheti a közönség a sárospataki várban. A koncerten közreműködik Kertesi Ingrid, Brickner Szabolcs és Kovács István szólisták. Őket a Budapesti Akadémiai Kórustársaság és a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri.

További információ: www.zemplenifesztival.hu

fotó: Pető Zsuzsanna

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!