Tokajban tartja a Fidelitas nyári szabadegyetemét

A Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskolában tartja nyári szabadegyetemét a Fidelitas. A szervezet tíz után látogat újra Tokajba, vasárnapig számos szakmai programmal készülnek.

A szabadegyetem csütörtök esti megnyitóján Böröcz László azt mondta örül, hogy újra az ország leghíresebb borvidékének névadó településén találkozhatnak. A 2006-os program is jól sikerült és bízik abban, hogy az idei is hasonló lesz.

Posta György polgármester köszöntötte a vendégeket és megköszönte, hogy Tokajt választották a tanácskozás otthonának. Arra biztatta a vendégeket, hogy bátran fedezzék fel a várost és mindazt, ami megújult azóta, hogy itt jártak. A polgármester kiemelte, Tokaj pályázik a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre közösen a borvidék többi 26 településével.
Ezt erősítette meg Koncz Ferenc Szerencs polgármestere is. A térség volt országgyűlési képviselője beszédében hangsúlyozta, Tokaj volt mindig is Hegyalja központi települése és törekvéseiben Szerencsre is számíthat. Hozzátette, ugyan Szerencsen is vannak kiváló borok ám a település mégis a csokoládéjáról híres és ahogyan a legjobb bor Tokajban készül, úgy a legjobb csoki náluk.

A Fidelitas Nyári Szabadegyetemére mintegy kétszáz vendégeket várnak. A szabadidős és sportprogramok mellett előadást tart Rogán Antal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Kubatov Gábor a Fidesz pártigazgatója. Az előadók között szerepel még Orbán Balázs a Századvég kutatási igazgatója, Karácsony Gergely Zugló polgármestere, Török Gábor politológus és Gyürk András a Fidesz stratégiai igazgatója is.

 

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!