Felújítják a tokaji ortodox templomot

A budapesti és miskolci ortodox templom mellett a tokajit is felújítják, a döntésről a mai Magyar Közlöny számolt be. Az Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéje (Moszkvai Patriarchátus) fejlesztési céljainak támogatására 2,4 milliárd forintot szán a kormányzat.

A kormányhatározat értelmében a forrásból a budapesti Nagyboldogasszony ortodox székesegyházat, a tokaji Szent Miklós ortodox templomot, a miskolci Szentháromság ortodox templomot újítják fel, Hévízen pedig újat építenek fel. Erre 2400 millió forintot költenek. Arról, hogy a tokaji templom felújítását ez mennyiben érinti egyelőre nem tudni pontosat, de korábban ebben a témában már az önkormányzat is folytatott egyeztetéseket a nyáron. Akkor Szvjatoszlav Bulah a Nagyboldogasszony magyar ortodox székesegyház papja látogatott a városba és mintegy 400 milliós fejlesztésről esett szó, aminek részeként többek közt az épület teljes körű rekonstrukcióját (külső homlokzatok, tetőhéjazat, belső műszaki tartalom) valósítanák meg.

A Magyar Közlöny aktuális száma arról is ír, hogy a miniszterelnök „felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy – az emberi erőforrások minisztere és Miniszterelnökséget vezető miniszter bevonásával – vizsgálja meg a tokaji Szent Miklós Templom Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéje (Moszkvai Patriarchátus) részére történő tulajdonba adásának lehetőségeit”.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!