Felpezsdítik a várost

Szombaton másodjára rendezik meg az Utcazene fesztivált Tokajban. Tizennyolc helyszínen több mint kétszáz zenész muzsikál majd városszerte.

A tavaly tömegeket vonzó megmozdulás civil kezdeményezésre jött lére, a Tokaj Kincsei Egyesület a sikeren felbuzdulva döntött úgy, hogy idén megismétli a rendezvényt. Héri Tamás, a szervezet vezetője szerint igyekszenek a tavalyinál egy még színvonalasabb programot összehozni. Ötletük pedig igazolja a fesztivál létjogosultságát, egyre több önszerveződő csoport jelezte már nekik, hogy szombaton a rendezvény miatt érkeznek céltudatosan Tokajba.

– A fesztivál népszerűségét talán jól mutatja, hogy az ideire 125 formáció jelentkezett. Közülük válogattuk ki azt az ötvennégyet, akik most fellépnek a május 18-i rendezvényünkön. De azoknak a zenekaroknak, akiknek nem tudtunk az idei fesztiválon már helyet biztosítani jeleztük, hogy jövőre prioritást élveznek – mondta el az egyesület elnöke.

Az egyesület saját forrásból nem tudná finanszírozni a rendezvényt, de a több mint egy éves működésük során szoros és jó kapcsolatot alakítottak ki a helyi vállalkozókkal, így ők segítik a program megvalósulását. Héri Tamás kiemelte, mindenki lát benne potenciált, hiszen nagyon sok látogatóra számítanak.

– Célunk Tokaj nevének erősítése, azt gondolom bármilyen esemény, megmozdulás a városnak jó. Ezért is szervezünk ilyen rendezvényeket, mert fontos nekünk a hely, ahol élünk. Bízom abban, hogy ezt többen fel fogják ismerni városunkban is – tette hozzá az elnök.

DOBraVERŐ a Kossuth téren

A szombaton délelőtt tíz órától kezdődő és este hétig tartó fesztivált egy különleges show-elem egészíti ki este. A város főterén szív formában, egyfajta flashmob jelleggel közel húsz profi és amatőr ütőhangszeres ad elő közösen tíz pop-rock slágert. A Queentől a Bon Jovin és ABBA-n át egészen az olyan magyar előadók dalait, mint Ákos vagy Hevesi Tamás slágereket bemutató előadás az „Érezd a ritmust Tokajban” alcímet kapta. A „szívdobbantó” ütősöket Csányi Zoltán, a Black Out-, illetve a Kowalsky meg a Vega egykori, jelenleg a Roy és Ádám Trióban zenélő dobos vezeti majd a színpadról. Zárásként pedig a zsűri- és a közönség által legjobbnak ítél formációk adnak koncertet.

Jótékonykodnak a szervezők

A Tokaj Kincsei Egyesület minden rendezvénye valamilyen karitatív célt szolgál. Korábban a tokaji óvodásoknak, a kajak-kenu egyesületnek vagy rászoruló családoknak gyűjtöttek. Az Utcazene Fesztiválon a szavazócédulák bevételének egy részét egy Chron-beteg tokaji barátjuk gyógykezelésére ajánlották fel.

 

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!