Fellobbant az első gyertya

Meggyújtották az első gyertyát Tokaj adventi koszorúján is. A hit jelképét kifejező gyertyát Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, Posta György polgármester és Gorcsa György görögkatolikus paróchus gyújtotta meg.

Az immáron hagyományosnak mondható adventi alkalmak első vasárnapján a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Gimnáziumának és Szakgimnáziumának 9. osztályos tanulói adtak ünnepi műsort. A zenés produkciót követően Koncz Ferenc a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a Kossuth téren összegyűlt városlakókat. A képviselő beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország és Európa államai, mint jelentős többségben keresztény nemzetek talán legfontosabb ünnepe a karácsony. Ennek eljövetelét várják mindenhol, szerte a kontinensen. Hozzátette, ez az ünnep az, amikor családok együtt lehetnek és a hitbéli megélést kiegészíti a család együttléte is.
Gorcsa György görögkatolikus plébános is erre hívta fel az ünneplők figyelmét. A karácsony környéki vásárlási roham helyett az egymásra való odafigyelés és az ünnep igazi megélése kell, hogy hangsúlyos legyen – emelte ki.
Az első adventi gyertyagyújtás alkalmából a város ünnepi fényeit is felkapcsolták. Posta György polgármester az alkalmat követően elmondta, a szűkös költségvetés ellenére is figyelnek arra, hogy az adventi időszakban is szebb legyen a város évről-évre, így idén is sikerült a meglévő díszkivilágítást fejleszteni és a korábbinál már hosszabb szakaszon jelzi az ünnep közeledtét.
Az adventi alkalmak december 23-áig tartanak. A következő vasárnapi gyertyagyújtás előtt még a mozogni vágyókat is várják a Kossuth térre, december 5-én Mikulásfutást szervez a Tokaji Szabadidősport Egyesület.

(ej)
fotók: Tóth Dávid András

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!