Ez a kisfilm méltó, hogy Tokaj hírét vigye

A Tokaji Ősz idén 13. alkalommal adott inspirációt, feltöltődési lehetőséget a résztvevőinek a Tokaj.hu szervezésében. A Tokaji Ősz rendre az év borgasztronómiai rendezvénye – itt debütált tavaly a Riedel tokaji furmint pohara, idén pedig a pohár prémium Superleggero változata. 2016 szeptemberében az ötfogásos gálavacsora borait Hegyalja elsőosztályú pincészetei adták. A hat közül négyhez az ételeket a Michelin-csillagos Costes és a Costes Downtown executive séfje, Miguel Rocha Vierira álmodta meg és készítette el.

De a háromnapos rendezvény nem csak erről szólt. A résztvevők a legjobb Tokaj-hegyaljai pincészeteket, borászaikat és boraikat ismerhették meg személyesen, illetve a borvidék legkiválóbb éttermeit is végigjárták. Ünnepeltek a frissen felújított Szirmay-Waldbott kastélyban és megismerhették a Helia-D Herba kastély értékeit. Sőt, maguk is kivehették részüket a szüretből.

De ami talán ennél is fontosabb,
megérthettek valamit a föld, a pince, és a kultúra hármas egységéből.

Hogy mire is utalunk ezzel, azt korábbi cikkünkön túl a Tokaji Ősz most megjelent videója is sejteti. Reméljük, hogy ez a rendkívül igényesen elkészített anyag Hegyalja hírét viszi az egész világban – ossza meg Ön is!

Nyitókép: Furmint Photo / Dancsecs Ferenc

cikk: vinoport.hu

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!