Extrém verseny nem csak extrém sportolóknak

Ötödik alkalommal rendezik meg a HegyreFel! Hétszőlő Extrém futóversenyt Tokajban. A szervezők a klasszikus 1400 méteres, de 200 méter szintemelkedőt tartalmazó táv mellé egy hosszabb futamot is beterveztek.

Embert próbáló feladat a nyári melegben futni, pláne akkor ha a távot szintemelkedő is nehezíti. Tokajban ennek ellenére több mint kétszázan gondolták úgy, hogy megbirkóznak saját tűrőképssüg határával és részt vesznek a HegyreFel! Hétszőlő Extrém futóversenyen. A történelmi dűlőkben a hosszabb, tíz kilométeres távon két kört kellett teljesíteniük a futóknak, míg a „könnyebb”, mindössze ezernégyszáz méteres szakaszon csak egyszer kellett a hegytetőre felfutni.

– Pozitívak a visszajelzések, a versenyzőknek tetszett a sok az újdonság. Az esemény színvonala folyamatosan fejlődik, már tavaly óta chipes időméréssel dolgozunk már, idén pedig a frissítőpontokat is sikerült fejleszteni – emelte ki Fekete Gyula, a verseny szervezője, ötletgazdája. Szerinte a HegyreFel! megmérettetés különlegessége az egyrészt a futamok extrémitása, másrészt pedig az, hogy ha a versenyzők felérnek a célba egy nap mindennapi panoráma tárul eléjük. Hozzátette, igyekeznek megőrizni a verseny családias hangulatát, fontos, hogy a szervezők és segítők barátként fogadják azokat, akik nekivágnak a az embert próbáló feladatnak.

A szervezők már a következő eseményt szervezik, ezúttal Mezőzomborra várják a futókat. A „Szedd a csülköd” elnevezésű program július 6-án a Sárga Borháztól indul, az öt kilométeres táv célpontja Mezőzombor központja.

(ej)
fotók: Oláh Petra

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!