Évadnyitó gasztronómia Tokajban – Kóstoljon egy nagyot

A hagyományos nagyrendezvények sorát ebben az évben a Kóstolja meg Magyarországot indítja Tokajban. A program több mint tíz éven át a Sóstói Múzeumfalu egyik leglátogatottabb rendezvénye volt, a szervezők ettől az évtől Tokajban akarják a sikert folytatni. Az ország különböző szegletéből, valamint a határokon túlról érkező főzőcsapatok saját tájegységük ízeit kínálják a közönségnek, amihez a tokaji borászok társítanak jobbnál jobb borokat.

Az ízlelés mellett a látványra is hangsúlyt fektetnek. A csapatok ugyanis nemcsak a bográcsban vagy a kondérban hozzák el otthonukat, hanem öltözködésükben és hangulatukban is megmutatják, honnan érkeztek. A Kóstolja meg Magyarországot helyszínéül a Tokaji Fesztiválkatlan szolgál, az impozáns rendezvényközpont minden igényt kielégítő, modern infrastruktúrája jó alapot ad egy sikeres program megvalósításához. Az április 23-án tartandó rendezvény érthető módon szabadtéri program, így a jó időre szükség van. Minden mást a szervezők biztosítanak. A jobbnál jobb étkek kóstolása mellé a családoknak kedveznek és kiegészítő programokat társítanak az ország ízei mellé.

A Kóstolja meg Magyarországot mellett egy másik rangos programot is szerveznek április utolsó hétvégéjén Tokajban. A Tokaji Borlovagrend negyedszer szervez ilyen akciót, Sárospatak után a borvidék névadó települése ad otthont az árverésnek. Idén 19 féle hordós-, és 7 féle palackozott bort árvereznek el, azt hogy mi kerül a kalapács alá egy szakmai borvizsgáló bizottság ellenőrzi.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!