Értékes művészeti ajándék az Idősek Otthonának

Simon M. Veronika, Cserhát-Munkácsy- és Holló László díjas festőművész, a Máltai Szent Lázár Katonai és Ispotályos Lovagrend dámája, július 21-én, ünnepélyes keretek között birtokba adta 30 festményét a tokaji Idősek Otthonának.

Az eseményen részt vett Dáma Lovag Simon M. Veronika, férje, tanítványai, az otthon lakói és Gottfried Péter igazgató, Posta György polgármester, a képviselő testület tagjai és a polgármesteri hivatal dolgozói.

A lakók saját készítésű pogácsával várták a v

endégeket, és a hivatalos átadás után a képek megtekintése következett, amelyek mostantól az intézmény falait díszítik.

Az átadóünnepségen Májer János alpolgármester, a Máltai Szent Lázár Katonai és Ispotályos Lovagrend főtisztje köszöntötte a művészt és a vendégeket. Elmondta, a lovagrendből ismeri a művésznőt. Köszönetét fejezte ki, hogy a képek adományozásakor a tokaji intézményre gondolt, a csodálatos alkotások pedig szebbé teszik az otthon lakóinak mindennapjait.

Posta György polgármester és Gottfried Péter intézményvezető is köszönetét és háláját fejezte ki az adomány kapcsán.

Simon M. Veronika munkássága kiemelkedő, több mint hatvan alkotótábort vezetett és nyolcszáznál is több egyéni kiállítása volt már, Magyarország mellett olyan helyeken mutatta meg munkásságát, mint Bécs, Párizs, London, New York, Los Angeles vagy éppen Kairó. Nem az első adományozás volt a tokaji, eddig ötszáznyolcvan festményét adta át tizennyolc ország közel kétszázhetven közintézményének. Alkotásai az Országházban, a Nemzeti Galériában, a Szépművészeti Múzeumban, a Vatikánban illetve New Yorkban a Kormányzói Hivatalban is láthatóak. Munkássága során több mint tíz főoltárképet is festett valamint mintegy kétszáz kötetet illusztrált. A tokaji átadóünnepségen elmondta, örül neki hogy már ebben a városban is láthatóak munkái. Gratulált az intézményhez, azt mondta örül neki, hogy ilyen méltó körülmények között gondoskodnak az idősekről Tokajban.

 

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!