Emlékkeresztet állítottak

Simicskó István honvédelmi miniszter is részt vett a Magyar Huszár – Orosz Kozák találkozó és konferencia nyitórendezvényén Tokajban. A tárcavezető köszöntőjében hangsúlyozta a hagyományőrző egyesületek fontosságát és azt, hogy emléket állítanak az utókornak.

A pénteken kezdődött három napos programsorozat részeként pravoszláv emlékkeresztet állítottak Tokaj ortodox templomának kertjében, amit a honvédelmi miniszter, a térség országgyűlési képviselője, a hagyományőrző csapatok valamint az orosz vendégek is megkoszorúztak.
Tokajban 2013 óta emlékeznek a Magyar-Orosz Barátság XVIII. századi gyökereire. Felidézik II. Rákóczi Ferenc és Nagy Péter cár barátságát és a Tokaji Orosz Borvásárló Bizottság magyar-orosz kapcsolatok történetében betöltött meghatározó szerepét.
Az idei évfordulón arra emlékeznek, hogy Nagy Péter cár 300 évvel ezelőtt, 1715-ben hajtotta végre első sikeres magyarországi bor-expedícióját, és hogy 270 évvel ezelőtt, 1745-ben nevezte ki Erzsébet cárnő a Bizottság fénykorát elindító Visnyevszkij tábornokot a cári kolónia élére.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!
Skip to content