Elkészült a tokaji bölcsőde

A kivitelező határidőre befejezte és adta át az elkészült bölcsőde épületét Tokajban a Gróf Apponyi utcán. Az évtizedes több évtizedes hiánypótló intézménybe 20 hetes koruktól „járhatnak” majd a legkisebbek.

Posta György polgármester elmondta, a város életében egy nagyon fontos mérföldkő az, hogy Tokaj is rendelkezik már bölcsődével. A beruházás költsége 127 millió forint volt, amit hazai és uniós forrásból finanszíroztak.

Az összeg nem csak az épület elkészítését jelenti, a belső bútorzatot és egyéb felszereléseket, a melegítő és tálalókonyhát, az irodát, a vizesblokkokat és jó pár, a mindennapokban szükséges felszerelést is ebből alakítottunk ki és szereztük be – mondta el a városvezető, aki hozzátette, bízik abban hogy januártól már tudja fogadni a gyerekeket. A város már elindította a használatba vételi eljárást, ezt követően pedig a bölcsőde működési engedélyeztetése kezdődik el.

Az intézmény tizenkét gyermeket tud majd fogadni, de a kialakításnak köszönhetően az érvényben lévő szabályoknak megfelelve további tizenkét kisgyermek ellátását is meg tudják oldani.
– Amikor kiírták a bölcsődék építésére, kialakítására szóló pályázatot akkor úgy ítéltük meg, fontos hogy az évtizedes várakozás után legyen nekünk is bölcsődénk. Az óvodában ugyan működött már mini csoport, de oda legkorábban két és fél éves kortól lehet a gyerekeket vinni. Azoknak az édesanyáknak akarunk segíteni, akiknek vissza kell vagy vissza akarnak térni a munka világába, de gyermekének elhelyezését nem tudja megoldani. Itt nálunk biztonságos körülmények között, jó kezekben hagyhatja majd – tette hozzá Posta György.
A bölcsődében három dolgozó foglalkozik majd a kicsikkel, akiknek a felügyelete és ellátása mellett a gyermekek fejlesztése is a feladatuk lesz.

fotók: Erdős József

 

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!