Elbúcsúztak Simon Lászlótól

Tanítványok, kollégák és Laci bácsi tisztelői búcsúztak el a Fesztiválkatlanban tartott megemlékezésen az ismert és egy város által szeretett edzőtől, szakosztályvezetőtől. Simon László november harmadikán hunyt el, kérésének megfelelően temetését szűk családi körben tartották.

A mindenki által csak Laci bácsiként emlegetett Simon Lászlótól azonban tanítványai és tisztelői is el akartak búcsúzni. A Fesztiválkatlan udvarán tartott megemlékezésen Posta György polgármester, Weisz Róbert, a Magyar Kajak Kenu Szövetség Maraton szakágának vezetője és Krecz Tamás, a Vizisport Club Tokaj edzője, Laci bácsi „jobbkeze”, támasza és utódja mondta el gondolatait.

A búcsúztatón Posta György polgármester elmondta: Vízisport Club Tokaj megalapítója, elnöke és vezetőedzője munkája során több száz gyermeket fogadott szárnyai alá, edzője és szinte második édesapja volt a fiatal sportolónak. A tokaji növendékek kiemelkedő versenyeredményeket értek el a területi és országos bajnokságokon, a sporton keresztül megtanította a kitartást és a tiszteletet is. A Simon László által szervezett vízitúrák hozzájárultak a város sportéletének fejlesztéséhez, idegenforgalmi kínálatának bővítéséhez.
Laci bácsinak nevéhez fűződik a Szerelmi Pincesor létrehozásának gondolata, annak megvalósításában és a geológiai tanulmányok elkészítésében is tevékenyen részt vett. Elsőként építette meg saját pincéjét felismervén a tokaji bor diplomáciai szerepét is. A város polgármestere beszédében kiemelte, a képviselőtestület tisztelete jeléül úgy döntött, hogy a decemberre elkészülő kajak-kenu vízitúra megállóhelyet Simon Lászlóról nevezi el. A Tokaj Város Díszpolgára elismerést is a közkedvelt edzőnek adományozzák, a posztumusz kitüntetést január 22-én, Tokaj Város Napján.

 

Elismerés a szövetségtől
Arany érdemérem címmel több mint tíz éve alapított díjat a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, amivel azokat ismerik el, akik a sportágban évtizedek óta kiemelkedő munkát végeznek. A szervezet idén Simon Lászlót választotta díjazottnak a tokaji kajak-kenu sport megalakítása, a szakosztály sikeres működésében és a fiatalok nevelésében végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként. Az elismerést a múlt heti évzáró gálán adták volna át a tokaji mesternek.
„Elkéstünk, pedig ha valaki, ő igazán megérdemelte ezt az elismerést” – mondta Weisz Róbert szakág vezető, aki a díjat is magával hozta. „Biztos vagyok abban, hogy ha nem is személyesen, de messziről továbbra is rajta tartja a vigyázó szemeit az általa annyira szeretett csónakházon, a Bodrogon, a vízen kajakozó gyerekeken” – tette hozzá.

A megemlékezés zárásaként Krecz Tamás mutatta be Laci bácsi életútját, Tokajban végzett építő tevékenységét. Kiemelte, az egykori Patkó bányában, aminek helyére a Fesztiválkatlan épült, mérnök és robbantás vezető lett. A vízisport klubbot 1987-ben alapította meg, a bánya bezárása után pedig megvásárolta a bányairodát és a műhelyt, amiből kialakította a csónakházat.

A megemlékezők a Bodrog parton illetve a csónakház előtt róhatták le tiszteletüket Simon László előtt. Sokan az emléktábla, mások pedig a Bodrogba dobott virággal vettek végső búcsút a tokaji mestertől.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!