Egy gyertya már ég

Meggyújtották az első gyertyát Tokaj adventi koszorúján. A kedvezőtlen időjárás miatt az eredetileg tervezett Kossuth téri helyszín helyett a Paulay Ede Színház aulájában tartották meg a programot. Az ünnepi műsort a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola növendékei adták.

A rendezvényen Koncz Ferenc a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke köszöntötte a vendégeket. Azt mondta a remény az, ami az első alkalmon eszébe jut. „Az a remény, amelyet ez a kicsiny nemzet tud adni Európának ebben a furcsa, átalakult és időnkét zavarodott világban. Milyen érdekes, hogy mi magyarok -akiktől annak idején féltették az akkori keresztény Európát- vagyunk azok, akik hosszú évszázadokon keresztül védtük ezeket az értékeket azoktól az „áramlatoktól”, amelyek ide érkeztek” – hangsúlyozta Koncz Ferenc.
A Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke hozzátette, a gyertyagyújtás reményt ad a jövőre nézve. Kiemelte, bízik benne hogy a Krisztus születésének várakozását jelentő gyertyagyújtást minél többször tudjuk majd közösen átélni.

Az első adventi igét Gorcsa György görögkatolikus esperes-paróchus hirdette ki a templom kórusával közösen. A koszorú első gyertyáját közösen gyújtották meg Posta György polgármesterrel.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!