Ég az első gyertya

Meggyújtották az első gyertyát a város adventi koszorúján. A hagyományokhoz hűen a tokaji főtérre várták az érdeklődőket advent első vasárnapján.

A Kossuth téren Posta György mondott köszöntőt. A polgármester megköszönte a díszítésben és a szervezésben részt vevő Városüzemeltető Szervezetnek, a Kulturális és Konferencia Központnak, a Tokaji Múzeumnak valamint a Családsegítő Szolgálatnak, hogy ebben az évben is kiemelten készültek az adventi időszakra. Hozzátette, a szponzoroknak is köszönettel tartozik, akik segítették az intézmények munkáját. Ezután a város díszkivilágítását is felkapcsolta, így január 6-áig ünnepi fényekkel tündököl a város.

Advent első vasárnapján a Tokaji Ferenc Gimnázium diákjai készültek műsorral. A tanulók verssel, esszével, énekkel és hangszeres zenével járultak hozzá az emelkedett hangulathoz. Az első áldást Gorcsa Görgy görögkatolikus parókus mondta el. Beszédében az ünnepi várakozás fontosságát és megváltó eljövetelére való felkészülést hangsúlyozta. A város koszorújának első gyertyáját is közösen gyújtották meg.

Az adventi programok sora csütörtökön folytatódik, amikor is a szintén hagyományos Mikulás futásra várják a sportbarátokat. A második gyertyát december 9-én, vasárnap 17 órától gyújtják majd meg, igét hirdet Jóczik-Tóth Orsolya református lelkipásztor, ünnepi műsorral pedig a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói készülnek.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!