Dr. Koncz Zsófia nyerte az időközi választást

Dr. Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi országgyűlési választást. A tiszaújvárosi központú körzetben azért volt szükség a voksolásra, mert édesapja, a térség korábbi képviselője a nyáron motorbalesetben elhunyt.

A választásra jogosultak 45,47 % vett részt az időközi országgyűlési választáson ez 34917 embert jelent (a 99,09 százalékos feldolgozottság szerint). A 2018-as voksoláshoz képest tehát jóval kevesebben szavaztak, akkor bőven 60% felett volt a részvétel.
A kormánypártok jelöltje a szavaztok 50,87 százalékát kapta meg, dr. Koncz Zsófia 17597 érvényes voksot kapott. Az összellenzéki jelölt Bíró László 15875 szavazattal, 45,9 százalékkal a második lett. A függetlenként induló, de a ISZOM párt támogatását is élvező Tóth Ádám 770, a szintén független Váradi Gábor 264, a demokrata párti Sóváriné Bukta Erika pedig 83 voksot kapott.

Tokaji eredmények
A város öt szavazókörében mindenhol ötven százalék alatti maradt a választási részvétel. Minden körzetet dr. Koncz Zsófia nyert meg, a képviselő összesen 745 voksot kapott a tokajiaktól. Bíró László sok esetben ugyan szorosan, de mindenhol a kormánypárti jelölt mögött végzett, rá összesen 609-en szavaztak. Az összes többi jelölt összesen 43 szavazatot kapott.

 

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!