Csütörtökön kezdődik a 47. Tokaji Írótábor

„A szétszóródás előtt – Irodalom és művészet 1918-1920” a fő témája a csütörtökön kezdődő Tokaji Írótábornak. A Kárpát -medencei írók és költők egyik legjelentősebb tanácskozásán a I. világháború lezárásától a trianoni döntésig tartó időszakot elemzik. Olyan alkotók és műveik kerülnek idén vizsgálat alá, mint Babits Mihály, Kosztolányi Dezső, Krúdy Gyula vagy éppen Móricz Zsigmond.

A négynapos szakmai ülésezés részeként –már több éve- a Tokaji Írótábor szervezői a nagyközönség felé is nyitnak, ennek keretében irodalmi esteket és koncerteket tartanak a Kossuth téren. Ennek részeként az idei Móricz-ösztöndíjasok mutatkoznak be, fellép a JaMese és a Másik Oldal együttes is. Szombaton délelőtt pedig a gyerekeknek kedveznek, ahol az egyéb programok mellett Szalóki Ági koncertezik. Tiszaladányban pedig a szokásoknak megfelelően versszínházi estet rendeznek Ady műveiből.
A negyvenhetedik alkalommal megtartandó írótáborban a szakmai ülésezéseken túl a Petőfi Irodalmi Múzeum Ady kiállítását is megtekinthetik az érdeklődők a Tokaji Ferenc Gimnázium aulájában, zárásként pedig Kodolányi János emléktábláját avatják fel a Millenniumi Irodalmi Emlékparkban illetve átadják a tábor Kis- és Nagyhordó díjait is.

 

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!
Skip to content