Crescendo – Újra Tokajban a zenészek

Megkezdődött a tizenkettedik Crescendo Nyári Akadémia. A komolyzenei mesterkurzus a tavalyi év után újra Tokajban rendezte be székhelyét. A két hét alatt számos koncert és hangverseny lesz a városban, ez idő alatt az iskolákban, a színházban, a sportcsarnokokban, sőt még a polgármesteri hivatalban is gyakorolnak a zenészek.

A komolyzenei mesterkurzus megnyitóján Posta György polgármester kiemelte, fontos eseménye lett Tokajnak a Crescendo. A város kulturális életét nagyban fellendíti a két hét, a koncertekkel és előadásokkal színesítik a tokaji nyarat – mondta a városvezető.

A Crescendo Nyári Akadémiát egy svájci református lelkipásztor, Beat Rink kezdeményezésére jött létre 1985-ben. A szervezetnek azóta már 3 kontinensen, 40 országban 2000 tagja van. A kéthetes kurzus tavaly költözött Tokajba, előtte tíz éven át Sárospatakon tartották a programot. Az idei programra a világ öt kontinensének harminchét országából érkezetek hallgatók és tanárok. A háromszáznyolcvan résztvevő a kéthetes műhelymunka mellett számos koncertet adnak, a kurzus lényege a tanulás mellett a közönség előtt való szereplési lehetőség biztosítása. Előadásokat pedig nem csak a kulturális intézmények falain belül tartanak, a diákok az utcákon és tereken, vagy éppen egy kávézó kerthelyiségében is zenélnek, sőt zenés miséken és kreatív istentiszteleteken is részt vesznek.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!