Cinkos, aki néma – Kiállítás a gimnáziumban

A Tokaji Ferenc Gimnáziumba érkezett az Élet menete Alapítvány „Cinkos, aki néma” elnevezésű vándorkiállítása. A tárlatot gimnazisták mutatják be diáktársaiknak.

A roll upokból álló vándorkiállítást Dévaldné Orosz Beatrix igazgatóhelyettes, Demján Szabolcs a Tokaji Múzeum történésze és Pécsi Tibor történész, az alapítvány szakmai vezetője nyitották meg. Hangsúlyozták, a tárlat célja hogy bemutassa a mintegy 75 évvel történt szörnyűségeket egy eddig nem, vagy csak keveset vizsgált oldalról. „Viszonylag keveset beszélünk a csendes szemlélőkről, azokról az emberekről, akik szemtanúi voltak ugyan a holokausztnak (vagy annak egyes szakaszait látták), ugyanakkor úgy gondolták, hogy kívül maradhatnak az eseményeken, mint olyanok, akik nem érintettek benne.” – áll az eletmenete.hu weboldalon a kiállítást bemutató cikkben.
A tokaji gimnazisták egy hétig nézhetik meg a kiállítást az intézmény könyvtárában. A tárlatot az iskolában tanuló diákok mutatják be az érdeklődőknek, akik a megnyitó előtt egy több órás képzésben vettek részt az Élet Menete Alapítvány szakmai vezetőjének irányításával.

(ej)
fotók: Erdős József

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!