BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYÉBEN MEGÚJULT A 38-AS SZÁMÚ FŐÚT TÖBB MINT 3,5 KILOMÉTERES SZAKASZA

69 milliárd forintos hazai forrásból országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg. A felújítások miatt még több térség elérhetősége javul, csökkennek az utazási idők, emelkedik a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A felújított utak legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Komplex Útfelújítási Program keretében megkötött szerződései szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén több első- és másodrendű főút és egy mellékút nyomvonala is felújításra kerül.
A Komplex Útfelújítási Program keretében Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megújult a 38-as számú Tarcal-Nyíregyháza másodrendű főút a 1+011-2+390 és a 3+576-5+743 kilométer szelvények között több mint 360 millió forintos hazai forrásból.
A munkálatok során az útszakaszon új aszfalt kopóréteg készült. Tarcal átkelési szakaszán az útszegélyek cseréje is megtörtént. A szükséges vastagságú aszfaltréteg terítésén kívül a padkák átépítése, az autóbuszmegállók felújítása, az árkok, padkák, átereszek és hidak, a jelzőtáblák, szélességjelző oszlopok, acél szalagkorlátok javítása is megtörtént.
A beavatkozás során a forgalombiztonság növelése érdekében különös figyelmet fordított a Magyar Közút az útszakaszon található forgalomtechnikai elemek fejlesztésére. Tartós burkolati jeleket festettek fel, kicserélték a KRESZ táblákat.

20160825magyarkozututak

A Magyar Közút bízik benne, hogy a megújult útszakasz hosszútávon a közlekedők megelégedésére szolgál.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!