Bornapokkal indult a nyári szezon

Idén is megtartották Tokaj hagyományosan nyárindító fesztiválját, a Tokaji Bornapokat. A három napos rendezvényen könnyűzenei- és jazz koncertekkel, borkóstolókkal, gyermekprogramokkal, kirakodó vásárárral várták a városlakókat és a turistákat.

A bornapok ebben az évben is a Tokaj Tourinform emeletén tartott kiállítás megnyitóval kezdődött. Németh Péter kedvenc, főként Tokajról és annak szűk környezetéről fotót mutatta be a látogatóknak, a tárlat a Szüreti Napokig tekinthető meg.
A Kossuth téri nagyszínpadon koncertet adott a Karmapirin, a fiatalok körében egyre népszerűbb székelyföldi Bagossy Brothers Company, Kovács Kati, Takács Nikolas, a Desperado és a The Biebers is, valamint számos jazz zenekar (Freedom Jazz Quartet, Berdisz Tamás Best Of Trió, Eichinger Trió) koncertezett. Volt Országos Halászléfőző verseny, az esték pedig utcabállal és szabadtéri diszkóval zárultak.
A sétálóutcán Tokaj-hegyaljai borászatok kínálták boraikat, volt kézműves vásár és a fesztiválok gasztronómiájába is belekóstolhattak a látogatók.
Az idei bornapokat úgy szervezték meg, hogy az önkormányzat saját forrással nem tudta segíteni a rendezvényt. A fesztivál egy pályázati támogatással, valamint szponzorok segítségével valósult meg.

 

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!