Bor maraton Tokajban

A történelmi magyar borvidék, Tokaj főtere adott helyet a II. Nemzeti Bor Maraton csütörtöki rendezvényének. Tokaji borok, helyi gasztronómia és kulturális programok szerepeltek a programban a futók beérkezéséig.

1450 km eddig a lábakban és kerekekben

Sopronból csütörtök reggel indult a váltó, majd Fertőd – Vitnyéd – Csorna – Enese – Győr – Pannonhalma – Kisbér – Bokod – Mór – Csákvár – Bicske – Etyek – Tárnok – Dunaharaszti – Ócsa – Monor – Tápiószentmárton – Nagykáta – Jászberény – Jászapáti – Heves – Füzesabony – Mezőkövesd – Mezőnagymihály – Mezőcsát – Tiszaújváros – Tiszalúc – Prügy érintésével Tokajba érkezett.
A történelmi magyar borvidék, Tokaj főtere adott helyet a II. Nemzeti Bor Maraton csütörtöki rendezvényének. Tokaji borok, helyi gasztronómia és kulturális programok szerepeltek a programban a futók beérkezéséig. Siku Lóránt alpolgármester fogadta az érkező távot teljesítőket és adta át Tóth Tamarának a Borvidék Szépe Országos Szépségkirálynő Választás tokaji borvidék szépének az első helyért járó elismerést. Az este folyamán többek között fellépett a Balkán Fanatik is.

Ezen a napon úgy tudott közel 600 km-t haladni a Nemzeti Bor Maraton mezőnye, hogy három szakaszra lett osztva a teljes nap, így Sopron-Mór, Mór-Jászberény, Jászberény-Tokaj rajtokkal párhuzamosan haladt a mezőny. Komoly kihívás volt ez mind a biztosítás és a szervezők részéről, de 18:00 óra után sikerrel begurultak az utolsó kerékpárosok is, a tokaji kiemelt rendezvényhelyszínre.
Péntek reggel 8 óra 30 perckor a Tokaj-Mád 16,4 kilométeres szakasznak vágtak neki a futók.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!