Bölcsőde és csapadékvíz rendszer is épül

Hamarosan elkezdődik a tokaji bölcsőde kivitelezése. Mint arról korábban már hírt adtunk az önkormányzat 171 millió forint, vissza nem térítendő támogatást nyert a legkisebb gyermekek elhelyezési problémáinak orvoslására.

A városban hosszú évek óta nem üzemel bölcsőde, az intézmény hiányát a helyi óvodában működő minicsoporttal tudják csak részben orvosolni. Mégis sok szülőnek kell a környező településre hordani gyermekét, a város most egy saját tulajdonában álló épületből, TOP-os pályázati forrásból indít bölcsődét. A munkálatok hamarosan megkezdődnek, az egyelőre 12 gyermeket fogadó, de időszakos gyermek- és játszócsoport funkcióval kiegészített intézmény jövő nyárra készül el. A beruházás során az építésen túl a bölcsőde minden igényt kielégítő teljes eszközparkja és udvarának játszótere is a pályázati forrásból valósul meg. A tervek szerint az új intézményt az óvodával közösen működtetik majd és 20 hetes kortól 3 éves korokig „járhatnak” oda a gyerekek.

Év végére készülhet el a város bel- és csapadékvíz védelmi rendszerének infrastruktúra-fejlesztése is. Szintén pályázati forrásból, közel 150 millió forintból a kertvárosi és az üdülőterületen érintett utcák (Ladányi út térsége, Cigány gödör, Benedek Pál utca, Szerelmi pincesor, Csalogány utca, Dienes utca) védelmi rendszerét javítják.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!