Átadták a báziskikötőt – Kezdődhet a nyaralóhajózási szezon

Átadták a nyaralóhajózási programban épült tokaji báziskikötőt. Tíz hajó állomásozik majd itt, ahonnan a Bodrogot és a Felső-Tiszát lehet majd bejárni.

A kormányzat a számos külföldi országban jól működő nyaralóhajózási programot először a Tiszán és a Bodrogon, valamint a Tisza tavon és környékén indítja útjára. A tokaji és kiskörei bázisokkal együtt tizenkét kikötőt építettek ki ezeken a szakaszokon, legkésőbb július elsejével pedig el is indulhatnak a hajók és utasaik. A négy-, hat- és nyolc személyes „úszó apartmanok” minimum két napra bérelhetők ki, vezetésükhöz a kijelölt útvonalakon nem szükséges jogosítvány.

Minden adott ahhoz, hogy elinduljon a nyaralóhajózás Magyarországon. De még nagyon sok fejlesztési feladat van, amit végre kell hajtani. Azokat a szolgáltatásokat, amelyeket a turisták majd igénybe vesznek több helyen ki kell építeni. Minden településnek érdeke, hogy náluk is legyen kikötő, megálljanak ott hajóval a vendégek, megnézzék a nevezetességeket, használják a szolgáltatásokat – mondta el az ideiglenes báziskikötő átadóján Révész Máriusz. Az aktív- és ökoturisztikai fejlesztésekkel és ezek népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos hozzátette, a Felső-Tisza és a Bodrog menti településeket csomagban kell bemutatni a világ minden tájáról ide érkező vendégeknek, akik tartalmas és vonzó kikapcsolódást keresnek.

A tokaji kikötőből a Bodrogon az országhatárig, a Tiszán pedig Dombrádig, illetve a vízierőmű felújítása miatt egy évig tartó lezárás miatt csak Tiszalökig lehet hajózni. A nyaralóhajózási program már most számos fejlesztést hozott magával. Többek között egy vízimentő állomást is kialakítottak a bázison, ami eddig ebben a térségben nem volt. Az ehhez szükséges hajó beszerzésére pedig húsz millió forintot biztosítottak, felszereltsége leginkább egy rohammentő autónak felel meg. A vízirendészetet is fejlesztik a Bodrogon, eddig csak Tokajban működött rendőrőrs, de a jövőben már Sárospatakon is lesz állomása a hatóságnak.

fotók: Erdős József

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!
Skip to content