2017-ben egy kis zempléni településen élők nagyot gondoltak és útjára indították a Keresztúri esték rendezvénysorozatot. A kulturális estéknek egy akkor új borászat rendezvényterme adott otthont. Nem sokkal az indulás után főtámogatóként megjelent a Keresztúri esték történetében a Szerencsejáték Zrt, kultúra iránti elköteleződésük azóta is töretlen, támogatásukra a szervezők azóta is számíthatnak.

2017 óta már több mint 180 koncert, színházi előadás, előadói est színesítette a település és a környéken élők kulturális életét.

„Egy ilyen hosszú életű és a mai napig életben lévő rendezvénysorozat esetében nagyon figyelni kell a vendégek igényeire. Eleinte a bor mellé leginkább a jazz zenét gondoltuk hozzáillőnek, de mostanra már több zenei műfajt is bemutattunk az estéken. Ennek köszönhetően a közönség is bővült, mert sokkal több embert megszólítanak a különböző műfajok. Az első években kialakult a törzsközönség, akik között nagykállóiak, sátoraljaújhelyiek, sárospatakiak, miskolciak és főleg nyíregyháziak is voltak. A közönség az utóbbi időben kibővült a közvetlen közelben élőkkel. Egyre többen érkeznek Tokajból, Szerencsről, Bodrogkisfaludról, Bodrogkeresztúrról és a Tokaji borvidék más területeiről, mint Tállya, Erdőbénye, Legyesbénye, stb. A magyarországi zenei életben is fogalommá vált a Keresztúri esték, lassan nincs olyan formáció, akinek egy-egy tagja, vagy maga a zenekar ne szerepelt volna nálunk” – mondta el Kolár Krisztina, a Keresztúri esték programigazgatója.

A nehéz Covid-os éveket is átvészelték, ebben az időszakban online közvetítették a koncerteket. „Nagyon nehéz időszak volt, de tudtuk, hogy ha újra találkozhatunk, még jobban fogunk örülni egymásnak, mint azelőtt. Akkor nem is gondoltam volna, hogy milyen nehéz lesz újra megmozgatni a közönséget. Az idei évet két nagyon sikeres estével kezdtük, januárban Szervét Tibor és Gregor Bernadett is a vendégeink voltak. Fantasztikus estéket tudhatunk magunk mögött és még továbbiak várnak ránk idén is.”

Februárban Kalmus Felicián csellóművész, Fehér Lili zongoraművész és Jász Andris szaxofonművész is a vendégeink lesznek, márciusban Nőnapon egy szuper táncos bulival várjuk a közönséget, a hangulatot Lantos Gábor és  King’s Men biztosítja. Az idén elindítunk egy lehetőséget a környékbeli fiatalok számára, hogy megmutassák zenei tehetségüket. Elsőként a Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium diákjai mutatkoznak be a Kereszúri esték színpadán.

Eseménydús 7 év áll a rendezvénysorozat mögött és bízunk benne, hogy előttük is.