Adventi gyertyák Tokajban

Karácsony a húsvétot megelőzően a keresztény világ legszentebb napja, melyet a IV. századtól ünneplünk.

Minek az ünnepe Karácsony? A keresztény ember számára érthetetlen a kérdés. Ugyanis Karácsony nem minek, hanem kinek az ünnepe. Jézus Krisztus földi születésnapja.

Napjainkban a keresztény, de vallását nem gyakorló embertársaink számára egyaránt a családok egyik nagyon szép ünnepnapját jelenti. Számukra a szeretet, az összetartozás érzésének megtapasztalása, az ajándékozás ünnepe is lett. Mindezek fontos és tiszteletre méltó elemei lettek a karácsonyi ünnepkörnek.

A templomokon kívüli, nem az egyházak liturgikus hagyományait követő eseményeken történő közös ünneplés adventi koszorúja a négy gyertyával ezek jegyében válhat mindenki ünnepi jelképévé.

Az egész országban az első gyertyát a sokéves hagyományra tekintettel, a szokásoknak megfelelően, a szentestét megelőző negyedik varsárnapon, december 3-án gyújtják meg. Az utolsót szentestén, és hogy ne okozzon gondot a családi együttlét, ezért az utolsó gyertyát nagyon bölcsen, kora délután, esetleg délelőtt gyújtják meg.
A karácsonyi ünnepkör hívő kereszténynek és valamennyi embertársunknak egyaránt a várakozás jegyében eltöltött békés készülődést jelenti, hiszen az ünnep azé, aki várja!

Várhelyi Gyula

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!