Adventi fények – Vass Etelka kiállítása a színházban

Adventi fények címmel nyílt karácsonyi tárlat a Paulay Ede Színházban. Vass Etelka tokaji festőművész kiállításmegnyitójára rengetegen voltak kíváncsiak.

Az ünnepek közeledtével egyre több kiállítás nyílik Tokajban. A múzeum épületében karácsonyi tárlat, a bormúzeum pedig kifejezetten a sérült emberek számára, tapintható formában rendeztek be kiállítást.

Vass Etelka festőművész bemutatói mindig nagy népszerűségnek örvendenek, ezúttal sem volt másként, a Paulay Ede Színház aulája színültig megtelt érdeklődőkkel. Posta György polgármester a tárlat megnyitóján kiemelte: Vass Etelka Tokajban vált festővé. Már gyermekkorában festő szeretett volna lenni, fiatalon a Tisza partján festette a tájat. Gimnáziumi éveiben Tenkács Tibor műtermében tanulta meg a szakma alapjait és az alkotás elhivatottságát. A tokaji művésztelepen is képezi magát, Bánszky Pál és Kerékgyártó István vezetése alatt.
Minden művészeti ágban kipróbálta magát, a színek szerelmesként az olajjal való festés áll a legközelebb hozzá. 1980 óta évente vannak egyéni kiállításai és csoportos tárlatokon is részt vesz. 2004-ben elnyerte a Zempléni Tárlat díját.
Vass Etelka tájképeket, csendéleteket és portrékat is fest, de késes technikákat is alkalmaz valamint három dimenziós alkotásokat is készít.

„Etelkát idézve a téma körülöttünk van, csak meg kell látni. Majd születnek a gondolatok, amik megérlelődve festményként látnak napvilágot. Pozitív beállítottságúnak tartja magát, a szépséget igyekszik megragadni. Felszín helyett a mélyreható gondolatokra vevő, mindenben a számára érdekest és különlegest igyekszik fellelni. Festményei olyanok mint Te magad: színesek, energikusak, dinamikusak” – hangsúlyozta Posta György.

Vass Etelka 2006-ban műtermet, azt követően pedig galériát hozott lére otthonában „Fény-szín-tér” néven. A művésznő negyven éve azon fáradozik, hogy a festői üzenet, ami egyben a szépség, a harmónia és a szeretet az alkotásokon keresztül eljusson a tárlat látogatókhoz.

A különleges hangulatú tárlat megnyitóján műsort adott Jászainé Kolhlmayer Ágota, Várhelyi Katalin, Glück Gábor, Szloboda Márton, Pap Jonka és Pap Lola. A kiállítás február 28-áig tekinthető meg a Paulay Ede Színház aulájában.

 

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!