A jó termés reményében boroztak – Szőlőszentelés Vince -napján

Ötödször tartottak szőlő- és borszentelést Tokajban a Szerelmi Pincesoron. A hagyományos év eleji program részeként a történelmi egyházak képviselői a Hétszőlő birtokán szentelték és áldották meg a szőlőtőkét valamint a bort.

A program Posta György polgármester köszöntője után -az Európai Borlovagrend Tokaji Régiójának tagjai felvezetésével- a résztvevők közösen vonultak fel a Hétszőlő birtokra, ahol az evangélikus, a református, a római- és a görögkatolikus egyházak helyi vezetői áldották és szentelték meg a szőlőt valamit az ott elhelyezett borokat.

A hagyomány szerint ilyenkor sok bort kell inni a jó termés reményében, erre Tokajban a lehetőség adott volt. Négy pincészet (a Benkő Borház, az Erdős-, a Péter és a Soltész Pince) fogadta a vendégeket, akik a -10 fok körüli hőmérséklet miatt ott töltötték a délelőtt hátralévő részét.
Aki mégis dacolt a hideggel az sem unatkozott, a debreceni Kuckó Művésztanya előadásában rövid utcaszínházi jeleneteteket mutattak be a résztvevőknek, a Hotel Kelep séfjei pedig disznótoros ételekkel (hurka, kolbász, hagymásvér, toroskáposzta és sült húsok) készültek.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!