94 millió forintot nyert az önkormányzat foglalkoztatatásra

Két pályázaton összesen 94 millió forintot nyert Tokaj közfoglalkoztatási programokra. A pályázatokon 49 embert vesznek fel március elsejétől következő év február végéig.

Az egyik pályázat a helyi sajátosságokra épülő projekt. Ennek részeként nyílik lehetőség 34 ember felvételére. Az összesen 67 millió forintos támogatás részeként a Klapka utcai önkormányzati lakások hőszigetelését is elvégzik és egy ingatlant is vásárol az önkormányzat a belvárosban. Ez a Városüzemeltető telephelyeként szolgál majd, a Bethlen Gábor utcán irodákat, műhelyt, melegedőt és raktárt alakítanak ki.

A másik projektben 27 millió forint nyert az önkormányzat, ebből 15 embert tud foglalkoztatni. A mezőgazdasági tevékenységet szolgáló pályázaton a szántóföldi termést és a zöldségtermesztést fejlesztik tovább, előbbi az állatok takarmányozását segíti, utóbbi pedig a tavalyi évhez hasonlóan a városi konyhák ellátást biztosítja. Ez az előző évben is sikeres volt, a saját termelésben többek közt ezer darab fejessalátát, ötvenezer kilogramm kukoricát, ezerötszáz darab tojást, négyezer kilogramm burgonyát, kétezer kilo sertéshúst , ezer kilo paradicsomot és kétezer-ötszáz kilogramm vöröshagymát termeltek.

A meglévő sertésállomány is tovább bővül, amiből szintén a városi konyhákra szállítanak majd húst. A nemrég megnyílt tokaji vágóhídon már vághatják is az állatokat, így továbbra is hivatalos úton szállíthatnak húst a konyhákra.

A tavalyi programban két hidegvérű lovat is vásárolt az önkormányzat. Az állatok most a városi fakitermelést segítik, az erdőkben kitermelt fákkal 60 rászoruló család részére osztottak ki tűzifát. Ezen kívül a Belügyminisztérium pályázatán a tavalyi év végén további 100 család kapott barnakőszenet a fűtéshez.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!