56’ hősei előtt tisztelegtek

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékeztek Tokajban. Az eső miatt a múzeumban tartott ünnepségen október 23 hősei előtt tisztelegtek.

A Tokaji Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai egy ismeretlen szerző versével emlékeztek a 61 évvel ezelőtt történtekre, majd Posta György polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Kiemelte: „napjainkra az 1956-os forradalom októberének dicső kezdete és a szabadságharc novemberi szomorú végnapjai a fiatal generációhoz tartozók számára történelemmé alakult, akik elsősorban tanulmányaik során találkoznak a 12 naphoz kötődő eseményekkel. Ma elsősorban azon honfitársainkra, forradalmárokra emlékezünk és emlékük előtt tisztelgünk, akik hosszú börtönbüntetést szenvedtek el, több évtizednyi emigrációba kényszerültek. Életüket, szabadságukat, karrierjüket áldozták fel azért, hogy létrejöhessen egy szabad, független, demokratikus Magyarország”.

Koncz Ferenc, a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke ünnepi beszédében arra hegyezte ki a hangsúlyt, hogy a magyarokat világszerte úgy ismerik, mint akik küzdenek a szabadságukért. Felidézte, a történelem során folyamatosan küzdött a nemzet a függetlenségért, mindeközben sokszor Európát védve.

A megemlékezés zárásként az ’56-os emléktáblánál helyezték el a megemlékezés koszorúit a tokaji intézmények, iskolák, egyesületek és politikai pártok képviselői.

 

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!