25 millió forintot nyert a tokaji kultúra

Újabb sikeres pályázati forrásokat nyert a Kulturális és Konferencia Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár. Az intézmény az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívásaira pályázott az Előadó-művészeti szervezetek többlettámogatása projektek keretein belül.

Az 1. számú döntési lista értelmében két pályázat is eredményes bírálatot kapott. Az egyik az ingatlanok korszerűsítésére, a másik közösségfejlesztő programokra irányul.

Az intézmény épületeinek – a volt Zsinagóga, a Paulay Ede Színház és a Németi Ferenc Városi Könyvtár (egyes részeinek) – korszerűsítésére nyertünk 15.000.000 forintot, melynek segítségével egy régi álom teljesülhet. A fejlesztés során megújulhat a nagyon fontossá és időszerűvé vált műszaki, technikai tartalom is.

A másik forrás a kulturális értékek közvetítésére, a helyi igények kielégítésére, az itt élő emberek kulturális kikapcsolódására, szórakozására használható fel. A közösségfejlesztésre kapott 10.000.000 millió forintból az óvodás, az alsós és a felső tagozatos diákok, a szakközépiskolai tanulók és a felnőttek számára biztosítunk majd hiánypótló, minőségi eseményeket.

Dr. Fintor Gábor
intézményvezető

 

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!