10 millió forint a zártkerti programban

Közel tíz millió forintot nyert az önkormányzat az úgynevezett zártkerti pályázatban. A hazai forrásból finanszírozott programban közel kétszáz települést támogat a Földművelésügyi Minisztérium.

Az érdeklődés azonban ennél jóval nagyobb volt, V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára az MTI-nek elmondta, több mint 700 önkormányzat véglegesítette kérelmét, közülük 680 postai úton is beküldte. Az igényelt összeg mintegy 6,6 milliárd forint volt a 2 milliárd forint keretösszegű pályázatra. A pályázatok közül 495 “maradt talpon”, 193-at formai okokból (például a határidő túllépése, a mellékletek hiánya) miatt elutasítottak.
A 198 nyertes önkormányzat átlagosan 9,6 millió forint támogatást kap. A pályázható összeg maximuma 10 millió forint volt. A következő lépés a támogatási szerződések megkötése lesz. Az önkormányzatoknak lehetőségük lesz 50-70 százalékos előleg felvételére is – tette hozzá.

Tokaj önkormányzata 9 987 282 forintot nyert, amit a Dobó dűlőben út javítására és vadkerítés építésére fordít. Hegyaljáról még Abaújszántó és Bodrogkisfalud tudott nyerni a pályázatával.

 

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!