Akadálymentes

Hírek

Megemlékezés a Nemzeti Ünnepen

A Paulay Ede Színházban tartotta a város a március 15-i megemlékezését. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulóján a Tokaji Gyermekkert Óvoda és Bölcsőde növendékei valamint a Tokaji II. Rákóczi Ferenc Tehetséggondozó Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai adtak ünnepi műsort.

2024.03.18. / Aktualitások

Az évtized kiállítása a Tokaji Múzeumban

A napokban nyílt meg az a rendhagyóan szép és elegáns kiállítás, amely Béres Béla (1912-1997) tokaji plébános, kiváló borász és értékmentő műgyűjtő életútját van hívatva bemutatni. A tárlat olyan nagyszerűen, valósághűen jeleníti meg dolgozószobájának enteriőr hangulatát, hogy szinte a lelkipásztor úr társaságában lehetünk. A térben megjelenő embermagasságú portréjának kontúrjai, a modern technika segítségével látható mozgóképes arcképe és „megszólaló hangja” varázslatos közelségébe engedik a szemlélődő látogatót. Így ez a kiállítás - hála a múzeum valamennyi munkatársának és a közreműködőnek - olyan jól sikerült, hogy valójában meg is szólal!

2024.02.27. / Aktualitások

Hétfő este a könyvtárban

Hagyományosan a városvezetővel tartott beszélgetéssel vette kezdetét az idei „Hétfő este a könyvtárban” című programsorozat. Posta György a vállalkozói köszöntéshez hasonlóan szólt a befejezett, a folyamatban lévő és a hamarosan induló fejlesztésekről valamint az aktuális kérdésekről is.

2024.02.20. / Aktualitások

17 tonna elektronikai hulladék

Sikerrel zárult az önkormányzat és a Serenity Solution Kft. által közösen meghirdetett ingyenes lakossági elektronikai hulladékgyűjtése. Az egynapos akcióban közel 17 tonna használaton kívüli vagy működésképtelen elektromos eszközt vittek a lakosok a gyűjtőpontra.

2024.02.14. / Aktualitások

Az idén már 7 éves a Keresztúri esték

2017-ben egy kis zempléni településen élők nagyot gondoltak és útjára indították a Keresztúri esték rendezvénysorozatot. A kulturális estéknek egy akkor új borászat rendezvényterme adott otthont. Nem sokkal az indulás után főtámogatóként megjelent a Keresztúri esték történetében a Szerencsejáték Zrt, kultúra iránti elköteleződésük azóta is töretlen, támogatásukra a szervezők azóta is számíthatnak.

2024.02.05. / Aktualitások

Elismerések a városnapon

Több elismerést is átadtak a hétfőn tartott városnapon a Paulay Ede Színházban. Évtizedes hagyomány, hogy Tokaj a Magyar Kultúra Napján a Tokaji Írótáborral közösen ünnepel.

2024.01.23. / Aktualitások

Idegenforgalom

Image