Tokaji Ősz

2016. September 23 - 25.

Tokaj-Hegyalja (térkép)

Immáron 13. alkalommal kerül megrendezésre Tokaj-Hegyalja ikonikussá vált borgasztronómiai rendezvénye, a Tokaji Ősz.

20160913tokajosz

 

Nívó, exklizivitás és hagyomány fúziója a három napos esemény, mely a világörökség részévé nyilvánított borvidéken kalauzolja résztvevőit. A Tokaji Ősz mint presztízs rendezvény, limitált lét- számban fogadja igényes borértő vendégeit, akik a vidék legszebb borait kóstolhatják a legpatinásabb tokaji pincékben.
A bortúrák vezetői maguk a borászok, akik féltve őrzött, különleges tételeiket hozzák elő a pincék mélyéről a Tokaji Ősz résztvevőinek. A szép borok mellé pedig valódi fine dining élmények sora várja vendégeinket. Erről Michelin csillagos gála vacsora és a helyi gasztronómia jeles képviselői gondoskodnak három napon át.
A Tokaji Ősz 2016. szakmai vezetője: Bacsó András, az év „Borászok Borásza”.

2016. SZEPTEMBER 23. PÉNTEK
Andrássy Rezidencia Wine & Spa *****
Érkezés a szállásra, majd esti gála vacsora a hotel téli kertjében.
A Michelin csillagos Costes és Costes Downtown séfje, Miguel Vieira készíti az 5 fogásos élményvacsorát, melyhez a borokat a Tokaji Ősz szakmai vezetője, az idei év „Borászok Borásza” Bacsó András párosítja.

2016. SZEPTEMBER 24. SZOMBAT
Délelőtt és délután csoportos borkóstolók és dűlőtúrák, melyeken a Hegyalja bor- és helytörténelmével is megismerkedhetnek a résztvevők.
Csoportos ebéd a vidék három elismert gasztronómiai találkahelyén,
a Sárga Borházban, az Ős Kajánban és az Oroszlános Borvendéglőben. Este exkluzív Smoker BBQ vacsoraest, élő jazz koncerttel és borbárral a Szirmay-Waldbott Kastélyban Tolcsván.

2016. SZEPTEMBER 25. VASÁRNAP
Dűlőtúra és szüret Bacsó András vezetésével az Oremus Szőlőbirtok területén.
A vendégek által szüretelt szőlőből Bacsó András, a „2016. év Borászok Borásza” készít bort, melyet karácsony előtt névreszólóan juttatunk el vendégeinknek.

 

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!