Mese habos kakaóval – gyermekprogram a Tokaji Múzeumban

2017. September 29. 15:00 - 18:00

Tokaji Múzeum (térkép)

2017. szeptember 29-én 15:00-tól „Mese habos kakaóval” programunkra várjuk a kisgyermekes családokat a Tokaji Múzeum épületébe.

2005. óta Benedek Elek születésnapja (szeptember 30.) a népmese napja. Ebből az alkalomból helyet cserélnek a történelem nagy alakjai a magyar népmese szereplőivel. A Tokaji Múzeum új lakói mesélnek majd az ódon épületben látható tárgyakról, használóik életéről.

Hallhatjuk majd a furfangos katona történeteit az egykori Rákóczi várról, a természetet mindennél jobban szerető halk szavú vadász meséjét a Kopasz-hegyről. Népdalokat tanulhatunk Tündérszép Ilonától. Együtt játszhatunk Papucsszaggató Mónival a mindig vidám játékos lánnyal és elkészíthetjük a műhelykuckóban Judit mama rongybabáit. És ha ennyi kedves mesehőstől még nem fáradt el a látogató, akkor a világító csodadoboz segítségével is mutatunk meséket. Búcsúzóul térjünk be Kati mama konyhájába, ahol egy csésze habos kakaó mellett bárki elmesélheti kedvenc meséjét. A részvételi díj gyerekeknek 200 Ft/fő, felnőtteknek a hivatalos múzeumi belépő (800 Ft/fő).

 

 

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!