LÉGY JÓ MINDHALÁLIG musical – Békécsabai Jókai Színház (Fesztiválkatlan)

2016. August 05. 20:00 - 23:00

Tokaj Fesztiválkatlan (térkép)

fesztivalkatlan.hu

A tanárrá lett Nyilas Misi visszaemlékszik debreceni diákéveire, örömeire, meghurcoltatásaira és megaláztatására. Misi kisdiákként szorgalmasan tanul a híres debreceni kollégiumban. Ő a legjobb tanuló! Mikor szegénységben élő szüleitől pakkot kap, diáktársai nem csak az összes ennivalót, de még a csizmakenőcsöt is felzabálják előle. Valkay tanár úr magántanítványt szerez neki Doroghyéknál, később pedig felolvasást is vállalhat a vak Pósalaky úrnál, hogy a fizetségéből nélkülöző szüleit támogathassa.

A tanárrá lett Nyilas Misi visszaemlékszik debreceni diákéveire, örömeire, meghurcoltatásaira és megaláztatására. Misi kisdiákként szorgalmasan tanul a híres debreceni kollégiumban. Ő a legjobb tanuló! Mikor szegénységben élő szüleitől pakkot kap, diáktársai nem csak az összes ennivalót, de még a csizmakenőcsöt is felzabálják előle. Valkay tanár úr magántanítványt szerez neki Doroghyéknál, később pedig felolvasást is vállalhat a vak Pósalaky úrnál, hogy a fizetségéből nélkülöző szüleit támogathassa. A léha és könnyelmű Török János Doroghy Bella kisasszonynak – akiért Misi kis diákszíve is megdobban – csapja a szelet. Egyszer kilesi, hogy a kisdiáknál van Pósalaky úr nyertes lutriszelvénye, ellopja azt, majd megszökteti Bella kisasszonyt. Misi azt hiszi, elvesztette a szelvényt. A kollégium fegyelmi bizottsága sikkasztással vádolja, mert megtalálják a zsebében azt a tízforintost, amit Török János csempészett oda. Hiába derül ki végül Misi ártatlansága, az átélt csalódások, meghurcolások és megaláztatások örök nyomot hagynak a gyermek lelkében. Soha többé nem akar debreceni diák lenni…!

Jegyárak: 900 Ft – 2900 Ft
Jegyértékesítés: +36 47 552 034
Jegyek kaphatók továbbá a broadway.hu honlapon, a jegy.hu hálózatában, és a Tokaji Tourinform-irodában. Tel: +36 70 388 8870
Móricz Zsigmond – Kocsák Tibor – Miklós Tibor
Légy jó mindhalálig (musical)

Az átkötő jeleneteket írta: Pinczés István

Szereposztás:
Nyilas Misi Bolla Márton / Kozák Ádám
Felnőtt Nyilas Misi (filmen) Czitor Attila
Igazgató Bartus Gyula Jászai-díjas
Valkay tanár úr Katkó Ferenc
Gyéres tanár úr Csomós Lajos
Sarkadi tanár úr Tomanek Gábor
Báthory tanár úr Mészáros Mihály
István bácsi, pedellus Jancsik Ferenc
Nagy úr Ragány Misa
Doroghyné Fehér Tímea
Viola kisasszony Liszi Melinda
Bella kisasszony Köböl Lilla
Török néni Nagy Erika
Török bácsi Szőke Pál
Török János Vadász Gábor

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!