FILMharmonikusok (Zempléni Fesztivál)

2019. August 17. 20:00 - 22:00

Tokaj Fesztiválkatlan (Tokaj, Bodrogkeresztúri út) (térkép)

https://www.zemplenifesztival.hu/filmzene/

Az örök klasszikusoktól a legújabb díjnyertesekig, a megunhatatlan zenéktől az Oscar-díjas hangokig – az idei Zempléni Fesztivál szuperkoncertjén bejárjuk a filmzenék birodalmát.

Különös aktualitása mindennek, hogy 140 éve a tokaj-hegyaljai Tolcsván született a későbbi világhírű amerikai filmgyáros-producer: William Fox. Ő találta ki a „filmsztár” fogalmát, filmkészítési alapelve pedig a cselekmény fordulatos, érzelmességet, humort, látványt és izgalmat ötvöző alakítása volt. Elsőként vezette be a hangosfilmet, ezzel is erősítve a filmzenének a cselekmény bonyolításához hozzáadott hatását.

Őrá is emlékezve, ám a szórakoztató, minőségi zenélést szem előtt tartva csendülnek fel a filmtörténet legkedveltebb, blockbuster, azaz kasszasikert hozó alkotásainak zenéi.

A műfaji sokszínűségéről ismert Budafoki Dohnányi Zenekar 2007-ben rendezte első filmzene koncertjét, új műfajt teremtve ezzel Magyarországon. Előadásaikon és a nagy érdeklődés miatt meghirdetett ráadáskoncertjeiken évről-évre megtöltik a hangversenytermeket. A filmzene-irodalom legjavából válogatott dallamok, különböző filmek betétzenéjeként is ismertté vált, híres klasszikus művek, illetve filmekhez komponált eredeti darabok is megtalálhatók műsorukban.

A látványt a több mint 150 kórista és zenész mellett egy hatalmas kivetítő is szolgálja, amin az élő muzsikával összhangban peregnek majd a filmkockák. A zenékhez montírozott filmrészletek kiemelik és megértetik a zene szerepét a filmek dramaturgiájában, az atmoszférateremtésben és az érzelmek kifejezésében.

Az este során többek között olyan népszerű művek szólalnak meg, mint a Csillagok háborúja, az Indiana Jones Grammy-díjas zenéje, a Harry Potter, és további nagysikerű közönségkedvencek. A zenéket szerezték: John Williams, Ennio Morricone, és még sokan mások!

Mire a nagy égi vászon is elsötétedik, minden kiderül!

Jöjjön el Ön is, és maradjon a végéig…

THE END!

 

F I L M h a r m o n i k u s o k

Budapesti Akadémiai Kórustársaság
Karigazgató: Tőri Csaba

Budafoki Dohnányi Zenekar
Vezényel: Hollerung Gábor

Jegyek
A szektor: 7.000,- Ft
B szektor: 6.000,- Ft
C szektor: 5.000,- Ft
D szektor: 3.500,- Ft
E szektor: 2.000,- Ft

Jegyet kétféleképpen vásárolhat:
közvetlenül vagy megrendeléssel.

Online jegyvásárlás bankkártyás fizetéssel: ITT!

JEGYRENDELÉS

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!