Dr. Zacher Gábor: “A Varázsgombáktól a kémiai terrorizmusig – avagy a toxikológia 10 000 éves kultúrtörténete”

2018. August 29. 18:00 - 19:30

Tokaj Fesztiválkatlan (térkép)

https://fesztivalkatlan.hu/event/dr-zacher-gabor-eloadasa/

A közismert toxikológus-főorvos sok érdekességet mesél a „méregkeverőkről”, mérgekről és mérgezésekről. Többek között megtudhatjuk, hogy Rómeó Júliájának tetszhalott állapota bizony csak mese, hogy milyen veszélyei lehetnek a „varázsgombák” fogyasztásának, illetve, hogy Van Gogh miért használt olyan sok sárga festéket alkotói korszakának utolsó periódusában. Lehengerlő stílusú, szellemes előadásán személyes tapasztalatairól is beszámol.

A különleges előadáson sok egyéb érdekes információ és történet mellett megtudhatjuk, hogy Rómeó Júliájának tetszhalott állapota bizony csak mese, hogy milyen veszélyei lehetnek a „varázsgombák” fogyasztásának, illetve hogy Van Gogh miért használt olyan sok sárga festéket alkotói korszakának utolsó periódusában.

Dr. Zacher Gáborról sok mindent tudhatunk. Például, hogy a Rendőrtiszti Főiskola címzetes egyetemi docensi címet adományozott a részére. Munkája elismeréseként 2001-ben az Ifjúsági és Sportminiszter Dicsérő Oklevelét kapta. 2006-ban a Fővárosi Önkormányzat Budapestért díjjal jutalmazta. 2010-ben a Magyar Mentésügyért Emlékérmet is hazavihette. Azt viszont kevesen tudják, hogy szenvedélyesen imádja a csokoládét, hogy 40 éve pipázik, munkamániás (csak 4-5 órát alszik naponta), kedvence a Zacher torta, ugyanakkor a sportolásra is odafigyel, hisz elmondása szerint, ha hetente ötször nem tud futni, akkor már nem érzi jól magát…

Dr. Zacher Gábor előadása a Fesztiválkatlan Teátrumában kerül megrendezésre. JEGYVÁSÁRLÁS!

 

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!
Skip to content