44. Tokaji Írótábor

2016. August 10 - 12.

Tokaji Ferenc Gimnázium (térkép)

www.tokajitabor.hu

Az idei tanácskozás témája: 1956 a magyar művészetekben.

Tokaji Irotabor 2016 felhivas

 

A Tokaji Írótábor elnöksége meghirdeti a soron következő, 44. írótábori tanácskozást.2016-ban ünnepeljük a forradalom 60. évfordulóját. Ezúttal megvizsgáljuk, hogy 20. századi történelmünk egyik legmeghatározóbb eseménye mennyire és milyen formában épült bele művészeink alkotásaiba az irodalom, a zene, a képzőművészet, a színház és filmművészet, a tánc stb. területén egyaránt. Fontos arról is beszélnünk, hogy a középszintű irodalom- és történelemoktatásban elegendő mértékben van-e jelen. Vajon elégedettek lehetünk-e az eredménnyel? Beépült-e kellőképpen forradalmunk a kulturális és rajta keresztül a társadalmi köztudatba? Konkrét művek, jelenségek és folyamatok, kezdeményezések és eredmények tükrében foglalkozunk a témával, külön vizsgálva az 1956 és 1989, valamint az 1989-től napjainkig terjedő időszakot.

A tanácskozás helyszíne a Tokaji Ferenc Gimnázium és Kollégium. A hagyományok szerint a Tokaji Esték sorozatban alkotóműhelyek, folyóiratok bemutatkozása, felolvasó est, kiállítás, hangverseny és minőségi tokaji borok kóstolója várja a résztvevőket.

A táborba való jelentkezést postai úton a 4220 Hajdúböszörmény, Mester utca 17. A/2. vagy elektronikus úton a tokaji.irotabor@gmail.com címre várjuk Papp-Für János, a Tokaji Írótábor titkára nevére.

A JELENTKEZÉSI ŰRLAP 2016. május 9. – július 22. között a honlapunkon is elérhető: www.tokajiirotabor.hu.

Érdeklődni lehet a következő telefonszámon: 06-30/814-3799.

A Tokaji Írótábor Egyesület Elnöksége

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!