Paulay Borház

Borász neve:
Hudák Péter

Cím:
3910
Tokaj, Hajdú köz 11.(térkép)
Email:
bodnar.linda@paulayborhaz.hu
Telefon:
+36204517789

Webcím:
paulayborhaz.hu

Léteznek olyan épületek, amelyek már ránézésre többre hivatottak, mint társaik. Pont ilyen Paluay Ede (1836-1894) neves Nemzeti Színház igazgató, drámaíró, műfordító,dráma pedagógus szülőháza; amely Tokaj történelmi városmagjában, a Hajdú köz 11. szám alatt található.

A ház az 1700-as években épült, az évszázadok során többször bővítették illetve átépítették. Az 1950-es években a Csíki család tulajdonába került, majd két generációval később, 2010-ben elhatároztuk, hogy egy családi borászatot hozunk benne létre. 2011 májusában elkezdtük a ház teljes körű felújítását. A munkálatok során célunk volt, hogy a ház eredeti jellegét megőrizzük, a mai kor igényeinek megfelelő korszerűsítés mellett.
Pincénk a ház teljes alapterületén lévő pincében, mely tökéletes menedéket nyújt a nyári forróság és a téli zimankó ellen vendégeink megkóstolhatják az általunk készített borokat.
A kitűnő borok mellett saját termelésű mézünket, lekvárjainkat és az általuk termesztett idény gyümölcsöket fogyaszthatják el családias körülmények között.
A tetőtérben összkomfortos vendégszobákat alakítottak ki, ahol nyugodt körülmények között pihenheti ki magát a fáradt utazó.

Fajtaborok (Furmint, Hárslevelű, Sárga muskotály, Kövérszőlő)
Házasítások
Ritkaságok (filoxéravész előtt fajtákból készült borok)
Tokaji borkülönlegességek (Szamorodni, Aszú)

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Bor
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!