Patricius Borház

Borász neve:
Dr. Molnár Péter

Cím:
3917
Bodrogkisfalud, Várhegy dűlő 3357 hrsz.(térkép)
Email:
info@patricius.hu
Telefon:
+36-47-396-001

Webcím:
http://www.patricius.hu

Stabil és jó árú alapboraik mellett, szép hosszan kiérlelt édes boraik közt akadt már nem egy finom gyöngyszem. A minőségért a borvidék egyik legbefolyásosabb, legfelkészültebb szakembere, dr. Molnár Péter felel.   Beside their consistent and good value entry level wines, one can also find some real gems among their mature sweet wines. The quality is […]

Stabil és jó árú alapboraik mellett, szép hosszan kiérlelt édes boraik közt akadt már nem egy finom gyöngyszem. A minőségért a borvidék egyik legbefolyásosabb, legfelkészültebb szakembere, dr. Molnár Péter felel.

 

Beside their consistent and good value entry level wines, one can also find some real gems among their mature sweet wines. The quality is supervised by Péter Molnár, one of the most influential and most accomplished experts in the wine region.

 

Valljuk, hogy a bor minőségét alapvetően meghatározza a szőlő minősége, ezért igyekszünk a termőhelyben lévő potenciált a lehető legalaposabban kiaknázni, melynek egyik kulcseleme a termés mennyiségének korlátozása, mely a metszés, a hajtásválogatás és a zöld szüret és a terméstöbblet nyári leválogatása útján történik.

A feldolgozás után dűlőszelektáltan pincéinkbe kerülő tételekből gondos borászati munkával neveljük borainkat, amelyek követik dűlőink gazdag adottságait.
Az egyes tételek házasításakor a komplexitás, a harmónia elérése a fő szempont, kiváló évjáratokban a legkiemelkedőbb dűlők termését dűlőszelektáltan hozzuk forgalomba.

Pincészetünk palettáján a hagyományos tokaji szőlőfajtákból – furmint, hárslevelű, sárga muskotály – készült aszúk, késői szüretek és száraz borok szerepelnek.

Dűlők
Bodrogkisfaludon, a Várhegy-dűlőben az egykori uradalmi présház átalakításával új, korszerű, gravitációs feldolgozóval kiegészült birtokközpontot hoztunk létre.

Öt település határában, hét dűlőben gazdálkodunk 85 ha szőlőterületen. A dűlők és a vulkanikus kőzetek sokszínűsége jól nyomon követhető a borok ízvilágában is.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Bor
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!
Skip to content