Demetervin

Borász neve:
Demeter Ervin, Demeter Endre

Cím:
3909
Mád, Bercsényi u. 7.(térkép)
Email:
endre@demetervin.hu
Telefon:
+36-20-466-3011

Webcím:
www.demetervin.hu

A méltó módon felújított régi pinceágakban és (a legjobb mádi termőhelyek közül) az Úrágya és a Király legmeredekebb teraszain is értékteremtő szellemiségben történik náluk minden. Mindkét dűlőt előszeretettel mutatják be furminton keresztül. The tasteful restoration work that is being carried out on the old cellar branches as well as on the steepest terraces of the […]

A méltó módon felújított régi pinceágakban és (a legjobb mádi termőhelyek közül) az Úrágya és a Király legmeredekebb teraszain is értékteremtő szellemiségben történik náluk minden. Mindkét dűlőt előszeretettel mutatják be furminton keresztül.


The tasteful restoration work that is being carried out on the old cellar branches as well as on the steepest terraces of the Úrágya and the Király, which are among the best Mád vineyards, are also creating serious value. They bottle furmints from both of these two remarkable vineyards.

Furmint 2009
Végre elkészült első száraz birtok-furmintunk. Az alapanyagot tőkénként 1 kilogramm terhelés mellett termeltük a mádi Úrágya, Király, Betsek, Holdvölgy és Danzcka dűlőkben. A dűlőket külön-külön figyeltük, csak a palackozás előtt kerültek házasításra.

Úrágya 2009
A 2009-es Úrágya a dűlőben lévő 3 hektárunk terméséből a legmagasabban fekvő öreg – 80-100 éves átlagéletkorú, hagyományos bakművelésű szőlőtőkék terméséből készült.  A teljesen érett szőlőt középorsós, hagyományos öntvény présen préseltem. A must zempléni tölgyfahordóban erjedt spontán módon, egészen májusig, amelyet finomseprőn való érlelés követett.  A bor 10 hónapot töltött a hordóban.

Lasa Frizzante 2009
A Demetervin második alkalommal jelentkezik a Tokaj-Hegyalján máig egyedülálló termékével, a Frizzante-val, azaz gyöngyözőborral. Ez a pincészet készítette el az első tokaji gyöngyözőbort, amilyen termékkel eddig még senki nem lépett piacra. A Demetervin saját champagne-kísérletei, azaz kézi készítésű nyerspezsgőjük, valamint nemzetközi tapasztalataik nyomán döntöttek úgy, hogy szükség van egy könnyed, mégis elegáns italra Hegyalján.  A tétel különlegessége az 50-50 százalék furmint-hárslevelű alapbor, és a mádi dűlők háttérben húzódó vulkáni karaktere.

Király-dűlő Furmint 2008
Első dűlőszelektált édes borunkat a Király-dűlő legfelső, kizárólag kézi művelésű tábláinak kossuth-préssel feldolgozott, zempléni hordóban erjesztett mustjainak válogatott hordóiból palackoztuk. Ez a bor az Élvezet testvére, a birtok 2008-as édesborainak legjava, a két legkülönlegesebb hordó tartalma.  100% furmint.

Területeink az Úrágya, a Király, a Betsek, a Kakas, és a Holdvölgy dűlőkben találhatók.

Dűlők neve: Király (3,0 ha), Úrágya (2,6 ha), Danczka (1,2 ha), Kakas (1,0 ha), Betsek (0,7 ha)

Fajták: Furmint (6,2 ha), Hárslevelű (1,7 ha), Sárgamuskotály (0,6 ha)

Legidősebb tőkék: cc. 1930 (Úrágya/57)

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Bor
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!