Bott Pince

Borász neve:
Bodó Judit

Cím:
3917
Bodrogkisfalud, Kossuth u. 89(térkép)
Email:
judit.bodo@bottpince.hu
Telefon:
+36-20-240-3855

Webcím:
http://www.bottpince.hu

A legszebb stílusok egyike: elegáns és mély, csiszolt és természetes. Dűlőportfóliójuk a borvidék számos arcát hű pillanatképekként vonultatja föl. Sokat elmond a tény, hogy boraikat az elmúlt években különösen gyorsan elkapkodták a hazai és külföldi kereskedők. Aki hozzájuk akar jutni, annak egyre inkább résen kell lennie.   Theirs is one of the nicest styles: elegant […]

A legszebb stílusok egyike: elegáns és mély, csiszolt és természetes. Dűlőportfóliójuk a borvidék számos arcát hű pillanatképekként vonultatja föl. Sokat elmond a tény, hogy boraikat az elmúlt években különösen gyorsan elkapkodták a hazai és külföldi kereskedők. Aki hozzájuk akar jutni, annak egyre inkább résen kell lennie.

 

Theirs is one of the nicest styles: elegant and deep, refined and natural. Their vineyard portfolio features the several faces of the wine region as faithful snapshots. The fact that their wines have been snapped up especially quickly by Hungarian and international wine merchants says a lot. Those who want to get their hands on their wines have to look out for them.

Dűlők nevei, területnagysággal: Teleki, Előhegy, Csontos, Kulcsár, Palánkos, Határi
Fajták felsorolása területnagysággal (kb): 60% furmint, 40% hárslevelű

TELEKI -Tokaj
A Tokaj-hegy  déli lejtőjének egyik legmagasabban fekvő dűlője. Kb. 60 éve telepítették, azóta is bakműveléssel művelik. Ezt igyekszik is meghálálni, merthogy egy erős növekedésű mégis egyensúlyban lévő szőlőről, tőkéről van szó. A legnagyobb értéke talán abban van, hogy a kora, fekvése, művelésmódja miatt ez a dűlő fogja a jövőben a legkiegyensúlyozottabb minőséget produkálni.

CSONTOS – Erdőbénye/Olaszliszka
Erdőbényéről Tolcsvára menet a “hátsó kis úton” baloldalon találni a dűlőt.  Régen Zsedényi dűlőnek is nevezték, merthogy a Zsedényi család tulajdonában volt. Fénykorában – a századelőn – egészen biztos szép napokat élt meg. Nagy részét lóval műveltetjük.

HATÁRI-DŰLŐ -Erdőbénye
Talaja agyagos, köves. Van itt szinte minden, mészkő, riolittufa, obszidián. Kb. 35 éves tőkékről szüretelhetünk a dűlőben. Déli lejtő. Neve valószínűleg onnan ered, hogy Erdőbénye és Olaszliszka határán található. Furmintja remek száraz borokat ígér. Az itteni hárslevelűt késői szürethez tudjuk elképzelni. Szeretnénk egy olyan édes bort szüretelni erről a területről, ami nemcsak édességével, hanem ásványosságával is hódít. A 2006-os egy hordócska aszúnk alapmustját innét sikerült elkészíteni.

ELŐHEGY-Tarcal
Ez a terület nászajándék volt magunknak. A legelső szőlőterületünk. 2évig nem szüreteltünk róla, merthogy nehezen tűrte a hajtás- és fürtválogatásokat. Azóta betörtük, bár minket is derekasan megdolgoztatott. Viszont a 2006-os év legkellemesebb “csalódása” volt az innét készített bor. Leginkább sauvignon blanc-ra emlékeztető illat- és ízvilágú bor érkezett a hegyről november közepei szürettel.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Bor
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!